Maat muziek voor animatie video Heide Lise

Maat muziekstuk

Maat muziekstuk voor de animatie video van Heide Lise

Heide Lise is illustrator en animator. Voor haar animatievideo waarin ze haar skills laat zien was zij op zoek naar een maat muziekstuk. Natuurlijk had ze ook kunnen kiezen voor een rechtenvrijmuziek stuk uit mijn stockbank, maar voor dit maatproject is een muziekstuk dat helemaal op maat gemaakt wordt toch de beste keuze.
Waarom dat zal ik uitleggen.

Als ik een muziekstuk op maat maak voor een video, dan ga ik persoonlijk in gesprek met jou. Ik breng in kaart welke vibe en sfeer van de muziek moet zijn. Naast het feit dat ik rekening hou met de doelgroep voor wie jouw video is bedoelt, neem ik ook mee wie jij bent en welke sfeer je wilt dat jouw kijker ervaart. Waar wil jij jouw kijker tot aanzetten? Wil je vertrouwen overbrengn? Of juist enthousiasme? Is het doel van de video een aankoop doen? Of juist ter informatie?

Hoe kom je tot een compositie?
Ik werk altijd intuitief. Dat houdt in voor mij dat ik muziek laat ontstaan. Na een gesprek waarin we samen bespreken wat jouw wensen zijn, ga ik aan de slag met een grove opzet.
Van Heide Lise kreeg ik bijvoorbeeld een timeline toegestuurd. Zo wist ik goed welke scene op welk tijdstip naar voren kwam. Zij kon daarna de animatie weer strakker editten op de muziek en de details die ik daarin componeerde.

Ik hou rekening in de compositie met het type video. Soms is het slechts een sfeerversterker of achtergrondmuziekje. Maar in vele gevallen versterkt de muziek het beeld. En dan verwerkt ik in de compostitie veel details waar een animator fijn op in kan spelen.

Eigenlijk werken we dus samen op. Van concept tot uiteindelijk resultaat.

Een vertaling van het werk van Heide Lise. Een stukje van haar persoonlijkheid, en ook dát wat ze wil dat haar uiteindelijke klant van haar mag verwachten als professional.

Dit vond zij van de muziek die ik voor haar op maat componeerde:

Ik heb het muziekje echt al super vaak beluisterd en vind het helemaal geweldig!!! 😀
Heb t ook even tegelijk met mn animatie afgespeeld en het matcht echt goed!
Ik vind vooral de fietsbel ook heel leuk en de verschillende instrumenten en het einde vind ik mooi.
Ik ben er echt mega blij mee!

Check haar website en meer van haar toffe werk: www.heidelise.com