Het huwelijkslied

Ga jij trouwen, of ken je iemand die gaat trouwen?

Natuurlijk regel je alles tot in de puntjes voor één van de meest speciale dagen van je leven. Trouwkaart, ringen, taart, bloemstuk, jurk, fotograaf, band, videograaf.. Er zijn een hoop dingen die je kunt kiezen.

De opbouw van de meeste bruiloften bestaat wel uit de huwelijksvoltrekking, foto’s, eventueel een religieuze plechtigheid, eten met de dag gasten, receptie en daarna hét feest. Je kunt een bruiloft zo duur / goedkoop maken als je zelf wilt. Ik las echter wel dat een eenvoudige bruiloft volgens ‘het boekje’, al snel 10.000 à 15.000 euro kost.

Maar dan gaat het echt gebeuren

Eerst de huwelijksvoltrekking. Het is niet alleen even ‘ja’ zeggen, maar het wordt meestal ook al een klein feestje. Door de ambtenaar wordt jullie geschiedenis in verhaalvorm samengevat en wordt er muziek gedraaid.

Ben jij zo iemand die bij het horen van een bepaald liedje een herinnering en of gevoel heeft of op kan roepen?
(Denk  even terug aan de tijd toen jij en je partner elkaar net leerden kennen. Welk liedje doet je herinneren aan die tijd?)

Je kunt dus een herinnering en gevoel ‘opslaan’ bij een liedje. Bij het horen van dat ene liedje kun je even terug komen bij het gevoel wat je had op het moment dat het plaatsvond. Soms zelfs met dezelfde intensiteit als in het moment toen het plaatsvond.

Dat is ook de reden dat veel mensen kiezen voor muziek tijdens de huwelijksvoltrekking/ceremonie. Een aantal liedjes die belangrijk zijn voor jullie als echtpaar en wat tijdens of  tussendoor de plechtigheid afgespeeld wordt.

Deze ceremonie liedjes of ceremonie muziek zijn vaak de wat gevoeligere liedjes die jouw gevoel (deels) beschrijven voor je partner. En veel koppels hebben wel ‘hun’ eigen liedje(s).

Maar wist je eigenlijk wel dat je ook gewoon jullie eigen huwelijkslied kunt laten maken door mij?

Een lied waarmee jij je zo verbonden voelt… Je voelt alles wat gezongen wordt tot in je tenen…  Dit is precies zoals jij de liefde voelt voor je partner…

Om een aantal voorbeelden te geven wat je kunt laten verwerken in een lied op maat zijn:

 • Jullie namen
 • Eigen huwelijksbelofte
 • Favoriete gedicht of betekenisvolle tekst voor jullie beiden
 • Fijne woorden die je uitspreekt naar elkaar
 • Een bijzondere gebeurtenis van jullie samen
 • Je diepste gevoel voor je partner

of…

Een eigen huwelijkslied kun je inzetten op veel verschillende manieren:

 • Je kunt een lied samen laten maken met je partner en het lied versturen als aankondiging om te gaan trouwen (dus naast de trouwkaart of als vervanging van de trouwkaart. Je kunt er voor kiezen om jullie huwelijkslied te branden op CD en deze te versturen. Maar tegenwoordig gaat alles per mail, maar verstuurt bijna iedereen nog een kaart.. Begin jij met het versturen van een digitale aankondiging mét lied?)
 • Je kunt het afspelen als ceremonie muziek tijdens de huwelijksvoltrekking.
 • Geef het cadeau aan een bruidspaar met jouw speciale wens voor het echtpaar.
 • Of doe het cadeau aan je partner als verrassing op dé dag.
 • Brand het op cd en geef het mee  als bedankje voor je gasten.
 • Heb je een video laten maken van jullie huwelijk? Wat maakt een video meer persoonlijk en compleet dan jullie eigen huwelijkslied eronder af te spelen?
 • Beluister je persoonlijke huwelijkslied in tijden van geluk én in moeilijkere periodes voor jullie als echtpaar. Door het beluisteren van het lied kun je altijd weer terugkomen bij jullie gevoelens en luisteren naar wat de diepste betekenis is van jullie liefde… Iets wat je niet elke dag tegen elkaar zegt, maar het wel elke dag zo voelt.

Laat jullie eigen liedje herinnering(en) en gevoel oproepen wanneer en hoe vaak je maar wilt!

Nieuwsgierig hoe dat klinkt?

[huge_it_videogallery id=”10″]

Geef een reactie