6 redenen om een persoonlijke jingle te laten maken

Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. 
Muziek kan jouw eigen ‘flow’ versterken, je sfeer extra kracht bijzetten en je kijker meenemen in die vibe die jij wilt overbrengen. Met een op maat gemaakte intro tune voor jouw Youtube kanaal of Vlogkanaal maak je zeker weten een goede eerste indruk. 

Vandaag geef ik je 6 redenen waarom een persoonlijke jingle / intro tune / eigen deuntje, ofwel de gezongen jingle een goed idee is 🙂

 

 

#1 Unieke muziek voor je Youtubekanaal
Nou allereerst natuurlijk omdat jij uniek bent. Jij hebt unieke content, een eigen sfeer die je wilt overbrengen. Hoe kun je beter een video / vlog starten dan met iets wat helemaal is ontworpen voor jou? Ofwel een muzikale vertaling van jezelf / jouw Youtbekanaal is?

 

#2 Écht alleen van jou. Maatwerk.
Ik maak uitsluitend jingle’s op maat. Dat houdt in dat ik een unieke muziek compositie op maat maak, een tekst schrijf op basis van jouw wensen en een unieke zangmelodie maak.
Aan de hand van een online interview breng ik alle wensen in kaart en daarna start ik met het maken van de muziek. Niemand zal dus ook hetzelfde muziekje hebben. Echt helemaal alleen van en voor jou.

 

#3 Je krijgt meer dan alleen de gezongen jingle.
Naast een gezongen jingle op maat ontvang je van mij ook de muziekcompositie, ofwel de instrumentale versie van de jingle. Dit muziekje kun je gebruiken als bijvoorbeeld outro-tune voor je video’s, of als sfeermuziek onder jouw videobeelden.

 

#4 Rechtenvrije gebruik
Een heel belangrijk feit voor jou als ‘Youtube’er’ is dat je deze muziek rechtenvrij mag gebruiken.
Je betaalt eenmalig een bedrag voor de jingle en instrumentale versie, en daarna mag jij ‘m ontelbaar voor je eigen video’s  gebruiken. Er zit geen limiet aan.
En vandaag de dag is dat een heel groot voordeel omdat er volop wordt gecontroleerd op  muziek welke wordt gebruikt die niet rechtenvrij is.

 

5# Onbeperkt en commercieel gebruik op alle social media kanalen
Natuurlijk (of niet 😉 ) heb jij een instagram of Facebook account waar je ook wel eens een stukje video plaatst. Je mag de jingle ook gebruiken voor al je social media kanalen. En natuurlijk ook voor commercieel gebruik.

 

#6 Marketing instrument
Het laten maken  van een eigen jingle meer is dan een leuk muziekje.
Je kunt het eigenlijk zien als een marketing instrument. Een eigen introdeuntje is onderdeel van je huis-style. Jij bent herkenbaar hierdoor. Dit is jouw exclusieve geluid.

Er wordt de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar welke invloed muziek heeft, en op welke manier dit positief kan worden ingezet. Muziekmarketing of Sound branding wordt het ook wel genoemd.

Ik kan er een verhaal over typen hier, maar onderstaand artikel op Frankwatching omschrijft perfect samengevat waarom muziek en marketing zo’n goede combinatie is!

Lees dit artikel op Frankwatching zeker als je meer wilt weten waarom muziek zo’n krachtig middel is!

 

Wil jij een eigen jingle laten maken ? Neem contact met me op via deze link:

Youtube – Vlog jingle

 

 

Deze mocht ik op maat maken:

[huge_it_videogallery id=”17″]