Wat je moet weten over een geboortelied!

Weet jij wat het betekende voor je ouders dat je geboren zou worden?

 

Was je gewenst? Of weet je het niet.. Waren je ouders zich van dit soort dingen bewust?
Is het weleens naar jou uitgesproken hoe zij zich voelden dat jij op komst was?

Niet iedereen heeft het geluk om een kindje te mogen of kunnen krijgen. Maar misschien ben je zelf  al vader of moeder. Of zwanger.. Dan zijn er veel praktische dingen die je kunt regelen. Maar heb je weleens stilgestaan wat het eigenlijk écht betekent voor jou dat jouw kindje geboren gaat worden?

“Hoe zou jij het zelf vinden als jouw ouders tijdens de zwangerschap een lied speciaal over en voor jou hadden laten maken?”

Een lied waarin ze jou als baby’tje welkom heten op deze wereld. De bedoeling achter jouw komst hebben genoemd, hoop en wens hebben verwoord voor jouw leven. En wat het betekende voor hen dat jij op komst was? –

Met meerder mensen heb ik gesproken over wat de betekenis voor henzelf zou zijn van een geboortelied op latere leeftijd.Een aantal van hun uitspraken waren:

“Ik zou me heel trots, beschermd en geliefd voelen.”
“Trots op het feit  dat ik geboren ben, wetend wat ik betekende voor mijn ouders toen ik ter wereld kwam.”
“Een lied zou mij altijd mee terug kunnen nemen naar de herinnering aan het gevoel wat mijn ouder hadden en wat ik beteken voor mijn ouders”.
“Ik zou me geliefd en uniek voelen.”
“Ik zou het leuk vinden om te draaien op goede momenten en ik zou me gesteund voelen op momenten dat het niet zo lekker met me gaat.” “Eigenlijk zou je elk mens een geboortelied gunnen..”

Naast dat een geboortelied een hoop positieve gevoelens kan oproepen is het ook heel praktisch en blijvend.  Je kunt er voor kiezen om een geboortelied bijvoorbeeld te versturen per email als aankondiging van de geboorte.  Als vervanging van een geboortekaart of als aanvulling op een geboortekaart.

Beluister hier een aantal geboorteliedjes.

[huge_it_videogallery id=”11″]

 

Geef een reactie