Trouwlied op maat

trouwlied op maat, huwelijkslied op maat, gepersonaliseerd lied, huwelijkscadeau,

Trouwlied op maat.
Toen Nicolien vorig jaar mij een mailtje stuurde met de vraag of ik voor haar een liedje wilde maken en dat op haar bruiloft wilde zingen, voelde ik mij vereerd. Ik mocht voor haar een trouwlied op maat maken. En dat vind ik één van de leukste dingen om te doen. Het vertalen van die gevoelens en samenvatten in een eigen huwelijkslied. Van begin tot eind alles op maat maken. Dat is echt een eer om te mogen maken!

Zo verliep het
Zoals altijd bij een gepersonaliseerd lied, maken we een online skype afspraak. Dus we Skypten en dat was super gezellig. Van te voren mailde ik haar de vragen. In het gesprek praten we samen over de vragen en gaan we samen op zoek naar een diepere laag. We kletsen over haar liefde voor haar Maurice, haar gezin, de historie van hen tweetjes en natuurlijk de bijzondere dag die er aan ging komen. Ik vond het heel mooi om te zien hoeveel zin Nicolien had in deze dag en hoe ze met zorg alles aan het voorbereiden was.
Na ons gesprek kreeg ik ook nog zo’n ontzettend gaaf mailtje van haar :

Bedankt voor het leuke gesprek! Fijn om je nu in het echt gesproken te hebben.
En dankzij jou heb ik nu ook bedacht wat er op de trouwkaart moet: een zilveren kroon! En het bedankje heb ik ook gelijk gevonden: een flessenstop met zilveren kroontje. En als tekst wil ik ook zoiets als: een bekroning van ons… Achteraf heel leuk dat we trouwen op de oude Koninginnedag.
Het duurde even maar nu valt het samen.
Was ook wel een hele leuke ervaring om zo over m’n eigen relatie te vertellen. Normaal denk ik er niet zo over na.
Ik ben nu al helemaal blij met je 🙂

Een eigen videoclip
Nicolien had mij gevraagd om het lied live te komen zingen op de bruiloft.
Helaas ging met dat niet lukken.  Nicolien wilde wel graag iets laten zien of horen op haar dag. Daarom bood ik aan om voor haar een collage van foto’s in videovorm / eigen videoclip te maken.
Ze liet door Bianca Rijkenbarg van http://biancarijkenbarg.nl/ een prewedding shoot doen. En de prachtige foto’s daarvan mocht ik gebruiken in de video.

Alles kwam samen
Toen het lied af was, ging ik aan de slag met de video. Ik maakte een selectie uit de (ik dacht wel) 200 foto’s en monteerde deze onder de juiste stukken tekst van het lied.
Dat was een heel karwij, maar een heel leuk karwij. En beetje bij beetje voelde ik dat het meer en meer klopte.

Kijk en luister mee!
De muziek van het huwelijkslied is volledig op maat gemaakt, net als de tekst en de zang.
Meer info hierover kun je hier vinden. 

Dit is het huwelijkslied van Nicolien en Maurice (en Tycho en Olivia!)

De reactie

Dit was de eerste reactie van Nicolien toen zij het lied hoorde en zag met de videoclip erbij:

Heb de video net 3x bekeken! Echt SUPER mooi en onwijs blij mee!! Prachtig gezongen en de foto’s passen ook zo mooi. Ik heb tranen in mijn ogen en kan niet wachten tot ik het kan tonen op de bruiloft. Hartstikke bedankt!
Zo blij dat ik je heb gevonden op internet!!! Je bent een topper.
Nou dat was wel een enorm compliment! 🙂