Thema liedje op maat voor Peuterspektakel.nl

 

Je wilt een lied met muziek wat volledig passend is bij jouw organisatie en activiteit waarin je jouw publiek mee neemt in de sfeer die jij prettig vindt?
Dan past een thema lied goed bij jou. Tevens kan het lied ook een afspiegeling zijn van wie je bent en wat je uitdraagt.

Een leuke aanvraag voor een nieuw thema liedje op maat kreeg ik van Martin.
Hij start 4 maart 2015 met zijn lessen dans, spel en bewegen, geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar samen met hun ouders. ( klik hier voor meer info over Peuterspektakel )

Hij zocht iemand die een liedje kon maken voor de start en eindiging van elke les zodat dit het eigen ‘Peuterspektakel – lied’ zou worden. Er zijn natuurlijk veel liedjes, maar een eigen lied is toch wel het leukste!
Zelf had hij al een tekst bedacht en een melodie in gedachten.
Aan mij dus de taak om de muziek te componeren, de zanglijn uit te werken en in te zingen.

Na zijn wensen in kaart te hebben gebracht via een Skype gesprek, ging ik aan de slag en na een aantal dagen was het af.
Ik kreeg na het versturen al snel een reactie van hem wat ik erg leuk vond.
Hij schreef mij het volgende:

Martin: Wat is het mooi geworden zeg, erg leuk en compleet ook. Mijn complimenten! Je bent met het tempo wat lager gaan zitten. Dat was wel even wennen maar ik vind het een goede keuze. De gesproken herhaling(en) vind ik ook erg leuk! Wordt het lekker speels van. Het is zo heel erg bereikbaar vind ik. Aan het einde heb je er voor gekozen om het vallen te vertragen/uit te stellen. Wel grappig want ik had het eerst langzaam en heb er juist voor gekozen om het te versnellen. Dit om te voorkomen dat de kinderen al op de grond liggen voordat het nummer is afgelopen. Doordat je het woord grond hebt aangedikt weten de kinderen dat ze dan pas moeten vallen. Daarvoor kunnen we het vallen leuk voorbereiden door eerste te gaan wiebelen. Ook weer een goede aanpassing. Zo zie je maar dat ieder zijn/haar vakgebied heeft en dat dit duidelijk de jouwe is. Ik ben er erg blij mee. Ik denk dat dit erg aanspreekt bij de kinderen.

Beluister hier het Peuterspektakel lied:

Beluister hier meer Thema liedjes op maat:

[huge_it_videogallery id=”7″]