Thema lied op maat bij basisschool methode – Anti pesten

Lied op maat

Thema lied op maat bij basisschool methode – Anti pesten

Thea, leerkracht en initiatiefneemster van Happy Kids For Life kwam onlangs opnieuw bij mij terug met de vraag om een lied voor haar te maken bij een ander onderdeel van haar basisschool methode.
Dit keer om een lied te laten maken tegen pesten. 

 

De vraag

Het gaat om lied waarin voorop staat dat pesten echt niet kan.  Een ‘anti pest lied ‘.
Voor kinderen in groep 5, 6 ,7 en 8 dus het mag wel een beetje pit hebben.
Het ging Thea erom dat dit nummer stoer is en de vraag was ook of er wellicht een klein stukje rap bij kon.

Ik heb Thea ook nog verschillende vragen gesteld zodat zij al haar wensen kon aangeven zodat ik de tekst voor het thema lied op maat kon componeren en schrijven passend bij haar methode.

Mijn eigen uitdaging hierin..

Ok! Nou, opnieuw was het een hele leuke puzzel. Want een lied wat ‘pit’ mag hebben, kan zich in verschillende facetten van de muziek afspelen. Zowel de compositie, als de tekst, en natuurlijk de manier waarop je het zingt of rapt. Omdat kinderen in groep 5,6,7 en 8 toch ook al wel woordspelingen en dubbele betekenissen begrijpen, was het voor mij een uitdaging  om hiermee te spelen.

Ik vond het weer een ontzettend leuke opdracht omdat ik het heel belangrijk vind dat iedereen in de klas zich fijn voelt, en het maatschappelijk bewustzijn aanwakkeren dat je elkaar moet helpen en ook verantwoordelijkheid voor elkaar draagt vind ik belangrijk.

 

Het resultaat..

De reactie…

Hoi Elianne,

Supergaaf nummer!
ERG BLIJ mee.

 

Kort samengevat…

Een hele fijne en leuke samenwerking.
En waar ik altijd heel dankbaar voor ben is het vertrouwen in mij!