Muziek voor documentaires

muziek voor documentaires

Muziek voor documentaires.
Jij als documentaire of film maker weet als geen ander wat muziek met jouw beelden kan doen. Muziek versterkt jouw beeld maar kan het ook breken. Zet maar eens een vrolijk muziekje onder een spannend stukje beeld. Wat gebeurt er? De muziek verzwakt jouw beeld. En het komt niet over.  Pas als je de juiste muziek gebruikt, weet de kijker naar welke emotie hij gestuurd wordt.

Goede muziek voor documentaires en korte films. 
Als je de juiste (achtergrond)muziek hoort bij de beelden, dan kun je de sfeer die op beeld te zien is nog meer voelen. Muziek versterkt de emoties en het verhaal. Het kiezen van de juiste muziek is daarom net zo belangrijk als het maken van de beelden.
Buiten het feit dat de muziek ‘goed’ moet zijn, is je timing het belangrijkste. Je kunt kiezen voor een standaard muziekje waar jij jouw beeld op afstemt. Maar je kunt ook kiezen voor een maatproductie.

Op maat gemaakte muziek voor korte films.
Op maat gemaakt, betekent voor mij volledig op maat.
Jouw wensen vertaal ik naar muziek. Ik werk dan ook nauw samen met de film / documentaire maker om de muziek en eventueel een gezongen stuk op maat te maken. Met Ingrid werkte ik aan een kort film voor het Rode Kruis.

Ik componeerde voor haar achtergrond muziek op maat en daarnaast schreef ik een tekst op maat voor de korte film voor het 100 jarig bestaan van het Rode Kruis. De achtergrondmuziek vertaald de sfeer van saamhorigheid, en eenheid. Het verhaal en beeld passen bij elkaar en  versterken elkaar daarom. Ik schreef daarnaast ook een tekst op maat, passend bij het thema dankbaarheid naar alle vrijwilligers van het Rode Kruis. Zonder deze mensen zou het niet kunnen bestaan.

Hieronder de korte film.

https://vimeo.com/106681590