Inspiratie sessie voor je muzikale huisstyle, voor je bedrijf, SAY WHAT?

De visuele huisstyle is bekend.
Denk maar aan de kleuren van je website of je logo. Je ziet ze terug op je (digitale) visitekaartje, social media, in je video’s. Dat doe je omdat mensen je dan kunnen herkennen, en gelijk een beetje kennis maken met de feeling en vibe die je wilt uitstralen.

Maar omdat je voor de ‘ nieuwe media’ veel meer gebruik maakt van audio en muziek, is er een nieuwe huisstyle ontstaan. De muzikale huisstyle. Zo noem ik het maar. 

Zie het als een visuele huisstyle, maar dan in ‘ geluidsvorm’. 

Omarm de kracht van muziek. Brand jezelf.

Veel mensen weten niet dat muziek een hele grote invloed heeft op jouw publiek. 

Maar studies over merkbeleving en muziek laten zien dat muziekgebruik – en dan het juiste gebruik ervan je veel kan opleveren. Of in gevallen van niet zo slim gebruik je kan tegenwerken.

Denk maar eens aan een winkel waar de muziek te hard staat en je een opgefokt gevoel krijgt. Dan ren je gelijk weg toch? Ook al hebben ze nog zulke mooie kleding. De emotie die de muziek oproept, doet je een beslissing maken om te blijven of om weg te gaan.
Zo werkt muziekgebruik binnen jouw bedrijf ook. Simpel. Muziek gebruiken zonder plan is dan ook zonde!! 

Laat muziek voor je werken

Het gebruiken van de juiste muziek is een slimme en snelle manier om herkenbaar te zijn, jezelf te onderscheiden en verbinding in je bedrijf te creëren Zie het als ‘ pavlov effect ‘ van je merk door muziekgebruik..

Want muziek is emotie. En met muziek kun je dus ook emoties oproepen.
Positieve, negatieve, vertrouwen geven, inspiratie aanwakkeren… Welk doel heb jij met jouw content? En welke vibe wil jij die geven?

Het komt op meer plekken terug dan je denkt.

Muziek is op heel veel onderdelen van je bedrijf in te zetten waardoor je jouw huisstyle, sfeer en vibe kunt overbrengen. Van muziek voor je social media kanalen, achtergrond muziek voor video’s, voor een online programma, vlogs, muziek voor in de wachtkamer, telefoon wachtmuziek, intro tunes, leadermuziek voor je youtubekanaal, intro / outro’s jingle voor podcast, overgangsmuziek…

Wil je meer met muziek in jouw bedrijf? Dat is wat voor je als:

  • Je weet wie je bent en hoe jij wilt dat mensen jou ervaren,
  • Regelmatig video, vlogs, podcast inzet voor jouw bedrijf,
  • Je gelooft in de impact van muziek als middel om mensen diep (aan) te raken,
  • Je bent op zoek naar de manier hoe je nog meer jouw feel, vibe en boodschap kunt uitdragen als bedrijf in jouw online (en offline) content,
  • Je wilt een vast pakket op de plank hebben liggen met muziek waarvoor je de juiste rechten hebt, en die perfect passen bij jou als mens / ondernemer en bij JOUW ideale klant. 

INSPIRATIE SESSIE

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf op het gebied van een eigen muzikale huisstyle? 
Boek dan een gratis inspiratie sessie. 

Ik kijk dan met je mee hoe jij muziek nog meer voor je kan laten werken en waar jij nog meer verbinding en eenheid kan creeeren met muziek. 

error: Content is protected !!