8 dingen die ik leuk en minder leuk vind aan het werk bij de Muziek Fabriek Online

Muziek Fabriek Online

“OH wat leuk dat jij muziek maakt”  is iets wat ik vaak hoor.
En ook al is dat wat ik het liefste doe…
Er is meer dan dat.
Ik vertel je vandaag daarom over 8 dingen die ik leuk en minder leuk vind aan het werk bij de Muziek Fabriek Online 🙂

 

Creëren
Het allerleukste aan het werk bij de Muziek Fabriek Online vind ik het creëren van nieuwe dingen.
Eigenlijk vind ik mijn werk bijna altijd een feest!
Zowel de het maken van muziek en liedjes zelf, en ook alle ideeen uitwerken voor producten vind ik fan-tas-tisch!

Creëren is voor mij iets vanzelfsprekends en heel natuurlijk proces voor mij.
Elke keer als ik een opdracht krijg, dan zoom ik helemaal in op de wensen van die gene.
Zet ik een figuurlijk deurtje open en doe ik de muzikale vertaling van de wensen van een persoon.
Dit komt gewoon. En kan op de meest slecht gekozen momenten bij me binnenkomen.
Ik probeer er maar zoveel mogelijk aan over te geven, want ik weet dat ik muziek niet kan bedenken.
Het overkomt me. Ik vertrouw er dan ook altijd op dat het komt wanneer het moet komen.

Ook het componeren van eigen muziek vind ik daarom heel fijn. Daar zit geen tijdsdruk op.
Ik zie het als oefenen en het zijn muziekstukken waar ik van groei. Ik kan alles proberen en helemaal  doen wat ik wil.

Naast het creëren van de muziek, vind ik het ook heerlijk om na te denken, te brainstormen, plannen te maken en uit te voeren. In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende concepten uitgewerkt en krijg ik ook zelf steeds meer helder wat ik leuk vind en wat ik wil binnen de Muziek Fabriek. Alles wat ik aanbied op mijn site heb ik van voor naar achter en weer terug uitgeplozen voor mezelf. En soms gaan daar jaren overheen.

Voordat ik een keer een logisch overzicht had wat ik nou precies wilde aanbieden en kon betekenen voor andere mensen was ik een hele hoop liedjes verder.
Je zal me niet vaak zien zonder notitieboekje. Ik schrijf dan ook graag en alles op. Zodra ik weer een plannetje heb, dan lijkt het voor mij op een puzzelstukje voor mijn ‘muzikale puzzel’.
En zo beschouw ik de Muziek Fabriek dan ook. Net als elk muziek stuk. Alles is voor mij een puzzel, en alle stappen die ik maak en dingen die ik doe brengen mij dichterbij het totaal plaatje.

 

Contact met mensen
Ik vind het contact met mensen heel fijn om te hebben. De meeste mensen die mij benaderen zijn natuurlijk enthousiast over mijn werk. Alleen dat is al leuk. Ik word blij van het contact met mensen, want het contact is niet alleen ‘hallo, hoe gaat het’, maar gaat veel verder. Door vragen die ik van te voren stel, krijgen mensen altijd aardig helder wat de wens is. In een persoonlijk interview  probeer ik altijd zo goed mogelijk de intentie, diepere boodschap en gevoel te vangen.
En daarvoor moet je echt het contact aan willen gaan. In de meeste gevallen ontstaat gemakkelijk de chemie, en kan ik eenvoudig mijn werk doen. Hoe meer mensen mij vertrouwen en mijn gang laten gaan, hoe beter ik hen kan invoelen en het ‘muzikaal’ kan vastleggen in een muziekstuk. Maatwerk maken is daarom iets wat ik écht geweldig vind!

Onafhankelijk zijn
Dat is één van die dingen die ik super fijn vind en tegelijkertijd soms behoorlijk lastig.
Ik vind het fantastisch dat ik bepaal waar, wanneer en hoe lang ik werk, ik zelf mag pebalen dat ik een nieuw product wil lanceren, NU een actie eruit gooi… En ik vind het ook super lastig dat ik met niemand kan overleggen.  Een team gevoel kunnen hebben. Ik werk immers altijd alleen. Heel fijn dus aan de ene kant en ook wel eens eenzaam aan de andere kant. Maar ja, elk voordeel heb z’n nadeel he 🙂

Manusje van alles…
Naast het maken van muziek en het bedenken van nieuwe concepten zijn er een hoop andere taken die ik moet doen om überhaupt die muziek opdrachten te krijgen.

De afgelopen jaren zijn voor mij heel vruchtbaar geweest. Ik heb mezelf veel aangeleerd. Misschien fout aangeleerd, maar daardoor veel wijsheid gekregen.

Om je een indruk te geven van een aantal taken die ik zelf doe, tijdrovend zijn,  en heel hard nodig zijn maar die ik niet allemaal even leuk zijn:

Promotiemateriaal maken
Iets wat ik erg leuk bleek te vinden. Maar wat erg veel tijd kost is het maken van promotiemateriaal. Werkelijk alles wat online komt op social media moet worden voorzien van een leuk foto’tje.. Ook de acties en vormgeving van bijvoorbeeld video’s….

Schrijven en content bedenken
Lange tijd wilde ik er niet aan beginnen.Het schrijven van blogs. Want ik wil niet schrijven over mijn muziek. Ik wil het gewoon maken, en ik wil dat mensen zelf voelen wat het met hen doet. Bovendien is het schrijven van blogs en website teksten niet zo mijn ding. Ik ben gewoon geen ster in lange lappen tekst schrijven…
Website (bijhouden)
De website voor de Muziek Fabriek was mijn eerste kennismaking met het maken van een website.
Man, wat was dat een gedoe in het begin. Wat heeft het me veel tijd gekost om alles te leren. Uren, dagen, weken lang ben ik bezig geweest met het uitzoeken…
Ik heb dus alles zelf gemaakt. En daar ben ik best trots op! Het fijne  ervan vind ik dat ik zelf makkelijk veranderingen kan aanbrengen en het meestal helemaal naar mijn wens kan maken.
Promoten
Een van de dingen die ik het minst leuk vind is het promoten van mezelf. Ik sleur mezelf dan wel weer het Facebook op, en heb ook een heus plan gemaakt om het mezelf makkelijker te maken de komende periode. Maar vertellen over muziek, een actie of het aanschrijven van mezelf vind ik maar last.
Mezelf promoten voelt toch altijd als ‘leuren’.  Daarom doe ik het meestal niet. Maar ja… Wie zichzelf niet laat zien… Zal niet gezien worden. En voor mij is het natuurlijk erg belangrijk dat mijn werk gezien / gehoord wordt!

 

Een van mijn doelen voor dit jaar is dan ook om mezelf meer te laten zien. En een manier te vinden waar ik me prettig bij voel. Het is een zoektocht, maar wie zoekt zal vinden 🙂