MUZIEK HEEFT VEEL MEER INVLOED OP JOUW KIJKER OF LUISTERAAR DAN JE MISSCHIEN IN EERSTE INSTANTIE DENKT.
VOORKOM DAT JE KIEST ZONDER DOEL

Checklist: ' zo kies je de juiste stockmuziek voor jouw podcast of video/vlog '

Het vinden van stockmuziek voor je productie kan een tijdrovende klus zijn. Bovendien, als je niet zoveel kennis hebt van muziek, dan kan het best lastig zijn om al scrollend door de stockmuziekbanken niet helemaal verdwaald te raken tussen al het aanbod om na uren te hebben gezocht zonder aankoop weer de site te verlaten.

Want TSJA… waar moet je op letten?

hieronder leg ik je uit aan de hand van een checklist  waar je op moet letten bij het kiezen van stockmuziek voor jouw podcast of video / vlog. 

ENJOY!

CHECKLIST

WAAR MOET JE OP LETTEN ALS JE MUZIEK KIEST?

Het is heel belangrijk dat je muziek uitkiest die past bij de kernwaarden die jij hebt als bedrijf. Wat zijn belangrijke woorden die bij jouw passen? Als je gaat kiezen vanuit kernwaarden, dan zal je merken dat je niet meer alleen erop let of de muziek leuk klinkt, maar heel belangrijk dat je jouw bedrijf erin terug hoort.
Na jarenlang mensen te hebben geïnterviewd, maak ik voor mijn klanten een ‘ soundprofile’ . Als je deze voor jezelf wilt maken, meld je dan aan voor de gratis instagram cursus (kan hieronder.)
Ook  leer ik je daar alles over het effect van muziekgebruik op een men
s is in een toffe videoles, geef je muziek tips en tricks voor jouw podcast en video. 

Is je doel inspireren, laten ontspannen, iets kopen, of voor de ‘ leuk’ ? 
Elk doel heeft een andere geluid. Vibe noem ik het ook wel. Je merkt heel snel bijvoorbeeld aan het tempo van de muziek of dit upliftend is of juist ontspannend is. 

Voel even goed of de muziek past bij het doel wat je ermee hebt. 

Vaak kiezen mensen muziek die ze zelf mooi vinden. Dat is begrijpelijk, maar toch is het niet altijd een slimme keuze. Jij kan bij dat ene nummer van Sting een super mooie herinnering hebben. Inderdaad, dat is wat muziek doet. Je legt een emotioneel verband met de muziek naar een situatie. (in de gratis instagram cursus leg ik je alles uit over het effect van muziek en ook wat de  5 valkuilen bij het kiezen van muziek & de oplossing
. Meld je onderaan aan om dit te leren.)

De keuze van muziek gaat niet over jou, maar over jouw doelgroep. Maak dus een keuze voor muziek zonder jouw eigen muzieksmaak daarin de hoofdtoon te laten zijn. 

 

Je ziet het nog steeds gebeuren dat er muziek onder video of podcast wordt gebruikt uit de top 40. Dat mag dus absoluut niet. 

Zorg ervoor dat je een licentie voor een (rechtenvrij) muziekstuk koopt die je mag gebruiken voor de doeleinden die jij hebt.

Lees altijd goed de voorwaarden. Want als je muziek gebruik die je niet mag gebruiken, dan kun je in de problemen komen. 

ps: mijn stockmuziek bank mag je met een licentie gebruiken voor al jouw off en online doelen die je ermee hebt (met een lifetime use)

Ik heb een leuke aanbieding voor je.
Je koopt hier alvast een muziektrack naar keuze met korting (en natuurlijk de gratis cursus zit daarbij in!)

Voordat je een muziektrack koopt, luister dan heel goed naar:

Welke onderdelen zitten er IN de track? De muziek die ik heb gecomponeerd kent in de meeste gevallen een intro, middenstuk en einde. Deze verschillende stukken kun je dus ook in je podcast of video / vlog op je eigen manier editten. 
Misschien is alleen het middenstuk wat je aanspreekt. Dan neem je dat deel uit de track voor je productie. 
Oh ja, en laat je dus ook niet misleiden door een intro van een muziekstuk, want in veel gevallen komt er nog een (verassend middenstuk of einde).

ps. kom je er zelf niet uit met het kiezen van muziek? In de gratis instragram cursus help ik je graag om vanuit jouw eigen kernwaarden te zoeken naar de juiste track voor jouw productie! 

 

Het is jammer als je muziek kiest die niet past bij jou, je doel en doelgroep.

Het is jammer om zonder plan zomaar een muziekje van het internet te plukken.

Waarom?

Muziek zorgt voor een – auditieve – blueprint bij jouw luisteraar of kijker. Dat is een soort stempel waarmee jij wordt onthouden.

Positieve of negatieve blueprint?

Muziek kan daarin een hele positieve blueprint worden. Maar als je zonder plan lukraak een muziekje kiest, kan dat ook in je nadeel werken. Je wordt dan onbewust gekoppeld aan een negatieve emotie.

Meer impact, verbinding en herkenbaarheid met muziek? 

Het is leuk en makkelijk kom meer over muziekgebruik te weten en dit gelijk toe te passen voor jouw productie. 
Als je meer over muziekgebruik wilt leren, dan kun je je hieronder aanmelden voor mijn gratis instagram cursus ‘ van verdwaald in de stockmuziekbank naar de juiste muziek voor jouw podcsat of video. ‘ 

gratis instagram cursus
error: Content is protected !!