Afscheid nemen met een wenslied..

Gistermorgen had ik een bijzondere afspraak.

Om 11.00 uur had ik een Skype afspraak met mevrouw M.
Ik ga voor haar een wenslied maken…
Ik vind het een grote eer om dit lied te  maken voor deze vrouw en haar wens en emoties vast te mogen leggen.

Mevrouw M heeft een tijdje geleden te horen gekregen dat ze ongeneeslijk ziek is en dus en niet meer beter zal worden..

Ze bereid haar eigen afscheid voor en is bezig met het opschrijven van haar historie, verhaal voor haar kinderen en kleinkinderen zodat ze ook later kunnen lezen over wat zij heeft gedaan in haar leven. En zoals ze zelf zegt wat ze heeft betekent hier.

Ze wil een afscheidsmiss waar haar eigen lied zal klinken.
Afscheid nemen met een wenslied.
Voordat ik ik haar interview, heb ik haar alvast een aantal vragen gesteld  die de basis vormen voor haar lied. Ze heeft voor haar antwoorden op de vragen geput uit gesprekken met haar partner en uit teksten en gedichten die voor haar belangrijk zijn bij haar afscheid.

Maar vooral ga ik ook in op de wens die ze heeft voor haar dierbaren, wie is zij als persoon en wat haar waarden – normen – levensvisie en wijsheid is die ze mee kan geven aan haar dierbaren. Een lied waarin ze niet alleen alleen herinnert wordt, maar ook waarin haar dierbaren voelen dat ze toch dichtbij is en zich erdoor gesteund voelen als ze door een moeilijke tijd gaan..

Het wenslied met haar eigen herinneringen – geluksgevoelens die blijven voortbestaan,  waarin te horen is wie ze is en wat ze wenst voor haar dierbaren.