5 tips hoe je jouw persoonlijke jingle kunt gebruiken

jingle introtune youtubekanaal

Vandaag deel ik 5 tips hoe je jouw persoonlijke jingle kunt gebruiken.

  1. Op Instagram / andere social media kanalen
    Naast het plaatsen van je video op Youtube, kun je ook op andere social media kanalen waaronder natuurlijk Instagram een (stukje van je) video plaatsen.

Een voorbeeld:

 

2. Als intro én outro tune
Je kunt er voor kiezen om twee verschillende tunes te laten maken. Maar het is ook een goed idee om je intro als outro te gebruiken. Twee vliegen in een klap. Plus je geeft je kijker nog even weer die sfeer mee aan het einde door het gebruik van je eigen muziekje.

 

3. Onder sfeerbeelden
Naast een gezongen jingle ontvang je van mij ook een instrumentale versie van jouw jingle als je die op maat laat maken. Dit extra muziekje kun je dus goed gebruiken voor sfeerbeelden, overgangen, maar ook af en toe als intro of outro als je wat afwisseling wilt.

Voorbeeld instrumentale versie als intro tune:

En dit is haar gezongen jingle:

Priscilla gebruikt de instrumentale versie onder sfeerbeelden, check:

 

4. Als huis style / marketinginstrument
Er komt steeds meer erkenning voor auditieve markering en sound branding.
Muziek moet je, helemaal nu video zo ontzettend groot is geworden en niet meer weg te denken zal zijn omarmen. Als je muziek slim inzet, kun je jouw Youtubekanaal een ‘huisstyle’ maken.
Net zoals je bij veel websites ziet.. Een visuele vertaling van wie je bent. Maar dan in muziek.
Zie een jinlge dan ook als een marketinginstrument. Een tool om je eigen huis style mee te creëren. Eenheid, herkenning, onderscheiding en ultieme persoonlijke touch van jouw video’s.

 

5. Commercieel én rechtenvrij
Heel belangrijk als je een groter bereik hebt of als je video’s commerciel inzet, is dat je gebruik maakt van rechtenvrij muziek. Als je een jingle op maat laat maken door mij betaal je eenmalig en daarna gebruik je voor altijd de jingle, waarvoor je maar wilt en zo vaak je maar wilt.
Je kunt dus de jingle ook commercieel en rechtenvrij gebruiken!

6. Extra tip:
Gebruik ‘m als ringtone! Extra leuk als je telefoon afgaat, en je jouw eigen jingle hoort!